Avocatul lui UDREA susține că aceasta a primit statut de refugiat în Costa Rica. DNA infirmă informația

Avocatul Veronel Rădulescu a anunţat, vineri, 13 aprilie, la instanţa supremă, unde se dezbate ultimul termen în dosarul “Gala Bute”, că fostul ministru al Turismului Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica, informează Mediafax.

Apărătorul Elenei Udrea le-a comunicat vineri magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că fostul ministru are, din luna martie, statutul de refugiat politic şi că doreşte să fie audiată în dosarul Bute, în care e acuzată de fapte de corupţie, prin videoconferinţă sau prin comisie rogatorie.

Apărătorul le-a cerut judecătorilor instanţei supreme amânarea procesului şi stabilirea unui nou termen pentru audierea fostului ministru.

Procurorul DNA a contestat însă afirmaţiile avocatului Elenei Udrea.

“Nu rezultă nicăieri în acel document că i s-a dat statutul de refugiat. Se arată că există un interviu acolo când ea susţinea în faţa noastră că e în imposibilitatea de a se prezenta aici. Documentele au titlu provizoriu şi evidenţiază că i se permite şederea şi nicidecum că are statut de refugiat. Luaţi act de natura tendenţioasă de traducere a documentelor. Se vorbeşte în actul respectiv de un carnet provizoriu”, a spus procurorul DNA în faţa instanţei.

Instanţa supremă urmează să se pronunţe pe cererea avocatului Elenei Udrea.

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată, în primă instanţă, în martie 2017, la şase ani de închisoare pentru mai multe fapte.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *