Procurorii DIICOT Maramureș au efectuat luni, 22 octombrie 2018, trei percheziții imobiliare în Baia Mare într-o cauză în care trei bărbați sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal şi act sexual cu un minor. Anchetatorii au mai verificat și un autoturism al uneia dintre ei.

Conform DIICOT, în perioada martie 2017 – octombrie 2018, un băimărean a iniţiat şi a desfăşurat în mod coordonat, sistematic, ample activităţi de racolare repetată a unor fetiţe, unele având 11 ani în scopul exclusiv de a le determina să practice prostituţia în favoarea lui. El a fost ajutat în aceată activitate de un alt bărbat.

Minorele erau recrutate din medii cu un nivel de educaţie şi de moralitate scăzut, cu părinţi dezinteresaţi şi având la rândul lor probleme de natură socială şi financiară. De aceea, suspectul a reușit să le atragă pe fetițe în anturajul lui.

Metodele erau diferite: promisitea facilitarea unor prietenii dintre fete şi anumiţi băieţi din anturajul suspectului pentru care ele manifestau afecţiune; le promitea „protecţie” faţă de părinţi sau autorităţi în cazul în care aceştia s-ar sesiza despre activităţile victimelor; le promotea bani ca să-și cumpere diverse lucruri pe care şi le doreau.

Anchetatorii susțin că în perioada 02 – 26 martie 2017, suspectul a racolat şi a găzduit două minore în apartamentul pe care îl închiriase în Baia Mare cărora le-a promis că le va ajuta să ajungă în Germania.

De fapt, fetele, în vârstă de 16 și 17 ani, au fost sechestrate și forțate să facă sex cu el, cu prietenii lui și cu proprietarul apartamentului. Banii obținuți îi lua suspectul. El avea și o înțelegere cu proprietarul apartamentului ca să nu plătească întreținerea cât timp îi oferea fetele care erau ținute cu forța în apartament.

„Din cercetările efectuate în cauză, până la această dată, au fost identificate alte patru minore cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, obligate de către suspecţi la practicarea prostituţiei”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Suspectul le –a obligat pe minore să întreţină relaţii sexuale cu acesta, fie în scopul dezvirginării acestora, fie de a le învăţa cum să se comporte cu clienţii în timpul actului sexual, ulterior determinându-le să practice prostituţia în beneficiul său.

Profitând de vârsta mică a fetelor, bărbatul le amenința că le va denunța la poliție dacă nu îi raportează tot ce vorbesc cu clienții. Fetițele erau obligate să practice în special sexul oral pentru ca în cazul în care poliția ar fi intrat pe fir să nu existe dovada unor raporturi sexuale normale care ar fi fost vizibile la o expertiză medico-legală. 

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?