BELGIA: Detalii noi în cazul suceveanului care a luat viața unei belgience. Bărbatul a filmat totul

Era duminică, 22 ianuarie 2017, în jurul prânzului. Locuitorii micului orășel belgian Knokke-Heist au fost îngroziți când au aflat că o tânără a fost găsită moartă lângă plajă, sub o terasă. Fusese violată și bătută cu bestialitate.

Sofie Muylle avea 27 de ani în 2017 când viața i-a fost curmată. A fost găsită sub o terasă de pe strada Zeedijk, chiar lângă mare, iar autopsia a relevat faptul că fusese ucisă în timpul nopții.

Cinci luni mai târziu, un suspect a fost arestat în România. Pe 20 iunie 2017, autoritățile belgiene au emis un mandat european de arestare pe numele lui Alexandru Caliniuc în vârstă de 23 de ani, originar din orășelul Salcea, județul Suceava.

O săptămână mai târziu, magistrații Curții de Apel Suceava au decis arestarea acestuia și extrădarea lui în Belgia, fiind acuzat de omor. El a contestat hotărârea la Curtea Supremă, dar fără succes.

Conform datelor din dosarul Curții de Apel Suceava, Caliniuc era cercetat pentru uciderea, constând în intenția de a ucide și cu premeditare, săvârșită asupra unei persoane necunoscută inițial, identificată mai târziu ca fiind Sofie Muylle, pedeapsa prevăzută fiind închisoarea pe viață.

Raportul medicului legist arată că „leziunile de pe buza inferioară pot indica închiderea manuală a gurii și nasului, sufocarea și încercarea forțată de a respira ca rezultat a acestor factori; greutatea foarte ușoară a plămânilor indică o fază de agonie foarte scurtă, cel mai probabil din cauza unui stop cardiac brusc, acest lucru putând fi provocat de lipsa de oxigen cauzată de posibila manevră de sufocare și/sau de o reacție de stres vaginal și de o răcire rapidă din cauza frigului și a faptului că partea superioară a corpului era sumar îmbrăcată/dezbrăcată”.

Tot din raportul medico-legal reiese că femeia a fost târâtă până la locul unde a fost găsită. Ancheta penală din Belgia a relevat că suspectul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă și pe profilul său de facebook avea fotografii purtând aceleași haine din data crimei: o jachetă albastră cu logo, căciulă gri și încălțăminte sport Nike de culoare neagră.

Locul unde a fost găsită Sofie Muylle

Din verificarea numărului de telefon al suspectului a reieșit că în perioada comiterii faptelor, precum și ulterior, se afla în locul și în jurul locului faptelor. Pe corpul victimei a fost găsit A.D.N.-ul românului, dar el a negat în continuare crima. El a picat și testul cu detectorul de minciuni pe care chiar el îl solicitase.

În timpul anchetei, procurorii belgieni au descoperit că după ce a violat-o pe tânără, Caliniuc a făcut mai multe fotografii. Apoi a și filmat-o pe victimă, comentând imaginile, în timp ce aceasta trăgea să moară.

În filmulețele găsite se aude cum românul descrie în detaliu fiecare rană pe care i-a cauzat-o tinerei, locul unde a întâlnit-o și locul unde a abandonat-o. În momentul în care făcea aceste comentarii, pe filmare se pare că Sofie Muylle încă trăia. Caliniuc și-a făcut chiar și un selfie cu trupul victimei.

El a declarat anchetatorilor că a lăsat-o în viață și că a făcut filmarea tocmai ca să dovedească că nu el este ucigașul. Avocatul său a susținut că aceste probe arată că nu clientul său a ucis-o pe tânără.

Aceste noi dovezi au dus la emiterea pe 4 iulie 2018 a unui alt mandat european de arestare pentru viol și tortură, emis de către Tribunalul de Primă Instanţă din Flandra de Vest.

Alexandru Caliniuc neagă vehement că ar fi autorul omorului sau al violului

Pentru acestea, autoritățile judiciare belgiene au cerut Curții de Apel Suceava să autorizeze urmărirea penală. Pe 6 iulie 2018 magistrații suceveni au autorizat cererea procurorilor belgieni și au decis ca, în cazul în care Caliniuc va fi condamnat, el să-și ispășească pedeapsa în România.

Vineri, 13 iulie, Parchetul din Bruges a emis încă un mandat de arestare pe numele lui Alexandru Caliniuc pentru viol urmat de moartea victimei, agresiune urmată de moartea victimei și tortură urmată de moartea victimei, arată publicația De Standaard.

Dacă va fi achitat pentru omor, Caliniuc riscă 30 de ani de închisoare. Aceste noi acuzații se dovedesc a fi importante, procurorii belgieni încercând să se asigure că Alexandru Caliniuc nu va scăpa basma curată. Marți, 17 iulie, judecătorii din Bruges se vor pronunța asupra prelungirii mandatului de arestare.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!