BELGIA: Magistrații din Ghent au condamnat opt români care au jefuit frizerii

Opt români au fost condamnați vineri, 6 iulie, în Belgia pentru mai multe jafuri pe care le-au comis în 2017. Gruparea de hoți viza în special frizerii și magazine de presă, dar dădea spargeri și în locuințe.

Conform procurorilor, românii au fost acuzați că au comis 40 de jafuri și fugeau de cele mai multe ori cu sume mari de bani. Ei acționau în toată Flandra, dar mai ales în estul acesteia, în zona orașelor Maldegem și Moerbeke.

Cei opt români condamanți aparțin, conform procurorilor belgieni care s-au ocupat de caz, unei grupări mai mari care operează din România și care trimite hoți în Belgia. De aceea, componența grupului de hoți era aproape întotdeauna diferită.

Baza de operațiuni era în Jette, o suburbie a capitalei Bruxelles, unde românii închiriaseră un garaj.

„Este adevărat că în România situația economică nu e ca în Disneyland, dar nici Belgia nu este El Dorado”, a declarat procurorul de caz pentru publicația Het Laatste Nieuws.

În timpul procesului de ieri care a avut loc la Tribunalul din Ghent, el s-a mai întrebat dacă victimele vor mai vedea vreodată banii furați.

Hoții trebuie să achite victimelor prejudiciul cauzat, în unele cazuri românii reușind să fugă și cu sume de peste 20.000 de euro.

Mai mult, a adăugat același procuror pentru presa belgiană, unii dintre membrii grupării sunt cunoscuți și în alte state pentru aceleași infracțiuni.

Judecătorii i-au condamnat pe cei opt hoți români la pedepse cu închisoarea cuprinse între doi ani și jumătate și patru ani.

Cei opt nu sunt sigurii români condamnați în această săptămână în Belgia. Judecătorii din Mechelen i-au condamnat joi, 5 iulie, pe Otilia M, în vârstă de 60 de ani, pe fiica ei Lenuța C., în vârstă de 32 de ani, și pe soțul acesteia, Romeo, la închisoare de un an cu suspendare.

Ei au fost acuzați că furat din trei magazine mai multe sticle whiskey. Băutura le trebuia pentru un botez în familie.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!