Judecătorii din Hasselt au condamnat-o miercuri, 17 octombrie, pe Florentina Ilaș la șase luni de închisoare și o amendă de 800 de euro pentru că, în două rânduri, i-a subtilizat unui bătrân 550 de euro.

Florentina Ilaș are 32 de ani, este din Botoșani și locuiește în Sint-Truiden, Belgia. Lucra ca femeie de serviciu pentru o firmă care avea printre clienți casa de pensionari Triamant.

Conform, presei belgiene, ea a „lovit” de două ori: prima dată pe data de 14 august, iar a doua oară, pe 28 august. Ea avea ca sarcină de serviciu să curețe și camera victimei, un bătrân în vârstă de 86 de ani.

Bătrânul, R.P., a observat pe 14 august că îi dispăruseră 400 de euro și a informat angajații azilului, dar și rudele.

Asistentele au bănuit-o imediat pe româncă pentru că era singura care a intrat în camera pensionarului, dar era greu să dovedească că ea este autoarea. Așa că au s-au gândit să instaleze o minicameră în rama unei fotografii pe care bătrânul o avea pe noptieră.

Apoi au vizionat imaginile și nu s-au mirat când au văzut că bănuielile le-au fost confirmate. Florentina Ilaș a fost filmată cum a intrat în dormitor și a căutat în garderobă și în fiecare buzunar al hainelor bătrânului.

Înregistrările video au fost arătate polițiștilor care au avut alt plan pentru a o prinde pe hoață. Au pus în hainele bătrânului trei bancnote de câte 50 de euro, marcate cu o substanță vizibilă numai la ultraviolete. Seriile bancnotelor au fost înregistrate la dosarul cauzei.

Botoșeneanca a negat că este autorea furturilor, dar banii au fost găsiți în timpul percheziției efectuate la domiciliul femeii din Sint-Truiden. Ea a fost condamnată la șase luni de închisoare și o amendă de 800 de euro.

Trebuie să plătească bătrânului 800 de euro drept compensații. Românca a fost dată afară de firma de curățenie la care era angajată.

„Întrebarea este acum: de cât timp această femeie lucrează aici și câte alte posibile victime sunt. Clientul meu nu credea că va fi jefuit. A fost distrus”, a declarat avocatul victimei, Lieven Duchateau.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!