BELGIA: Patru români, condamnați la închisoare pentru furt. Valoarea bunurilor sustrase este de aproape un sfert de milion de euro

Cei patru români au fost condamnați de Tribunalul din Bruges, Belgia, după ce au fost găsiți vinovați de comiterea a șase furturi. Aceștia au sustras diverse echipamente scumpe pătrunzând în sediile firmelor prin acoperiș.

Ancheta a fost demarată după comiterea unui furt pe 17 octombrie 2018 la Beernem. Verificând mașina utilizată de aceștia și interceptând convorbirile dintre infractori, polițiștii i-au putut identifica pe cei patru.

Este vorba de Liviu V., de 31 de ani, care în octombrie 2019 a fost arestat în Germania, de Claudiu A., de 29 de ani, care s-a oferit să colaboreze cu anchetatorii, de Adrian E., 35 de ani, și Cătălin M., 33 de ani. Ultimii doi au fost judecați în lipsă.

Românii au fost găsiți vinovați de furturi comise în Zonnebeke, Kuurne, Waregem și de o tentativă de furt comisă în zona Petit-Rechain din Verviers. Conform procurorilor, valoarea bunurilor sustrase de aceștia este de peste 230.000 de euro.

Claudiu A. și-a recunoscut implicarea în mai multe furturi, mai ales că interceptarea telefonului său îl plasa la locul faptelor la orele la care au fost comise acestea. Liviu V. a mărturisit că el era șoferul grupului. Cei doi au fost condamnați în România pentru tentativă de omor.

Adrian E. Și Claudiu A. au fost condamnați la trei ani și trei luni de închisoare. Liviu V. Și Cătălin M. au fost condamnați la doi ani și jumătate de închisoare, respectiv doi ani. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare. Părților civile li s-au acordat despăgubiri în valoare de 90.000 de euro, informează HLN.

BELGIA: Test COVID-19 sau autoizolare în funcție de țara de proveniență. Masca, obligatorie în zonele aglomerate

BELGIA: Poliția a arestat patru români care au bătut un bătrân și l-au jefuit în propria casă

Tragedie în Belgia: Un român și-a pierdut viața după ce a căzut de la 12 metri în timp ce muncea

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!