Skip to content

BELGIA: Șapte ani de închisoare și 144.000 de euro amendă pentru un proxenet român. Punea gravide să se prostitueze

Tribunalul din Antwerp /Anvers l-a condamnat pe un român la șapte ani de închisoare, 144.000 de euro amendă și o interdicție pe o perioadă de zece ani de a mai intra în oraș, scrie publicația Gazet van Antwerpen.

Sentința a fost dată pe 7 noiembrie 2018. Ionuț S. are 34 de ani și este considerat liderul unei organizații care a exploatat sexual șase românce.

Din grupare mai făceau parte încă patru persoane.

Una dintre ele, în vârstă de 24 de ani, este considerată de autorități atât victimă, cât și infractoare.

A început ca prostituată, dar a ajuns să le controleze pe celelalte tinere și să le trimită la clienți.

Ea a fost condamnată la patru ani de închisoare, 40.000 de euro amendă și nu mai are voie să intre în Antwerp timp de cinci ani.

Ceilalți trei au primit pedepse cuprinse între doi și patru ani de închisoare și amenzi de până la 32.000 de euro.

Rețeaua ducea din România în Belgia tinere femei și le obliga să se prostitueze. Metoda este deja una cunoscută: loverboy.

Femeile îi dădeau lui Ionuț S. toți banii pe care îi produceau și îi erau foarte loiale. Loialitatea era o combinație de dragoste, teamă și dependență.

Ele erau forțate să se prostitueze fără a se proteja și erau încurajate să consume cocaină și alcool, susține sursa citată.

Mai mult, trei dintre ele au rămas gravide cu Ionuț S. care le forța să se prostitueze chiar în timpul sarcinii.

Cu banii din proxenetism, Ionuț S. și-a ridicat o casă în România, și-a plătit datoriile, și-a cumpărat mașini, a cumpărat droguri sau alcool și și-a satisfăcut dependența de păcănele, mai scriu jurnaliștii belgieni.

El a negat acuzațiile și a explicat instanței că tinerele se prostituau voluntar, dar judecătorii nu l-au crezut având în vedere dovezile de la dosar.

Anchetatorii au dovedit că în total, el a obținut din proxenetism 192.886 euro.