Bilanțul atentatelor din Sri Lanka: 290 de morți și 500 de răniți

Duminica Paștelui la Catolici a fost una de groază în Sri Lanka.

Mai multe atentate teroriste au avut loc pe 21 aprilie 2019 în insula din sudul Indiei.

Bilanțul anunțat de Poliție este de aproximativ 290 de persoane ucise, dintre care 36 de străini, şi 500 rănite.

Poliția a arestat până acum 24 de persoane suspecte că ar avea legături cu atentatele, care nu au fost revendicate de nimeni, scrie New York Times.

Facebook și WhatsApp sunt blocate de autorități pentru a evita răspândirea de informații false.

Duminică, Sri Lanka a fost sub asalt. Trei biserici catolice, în care se desfășura slujba de Paști, trei hoteluri frecventate de cetăţeni străini şi două locuri publice, dintre care unul la Grădina Zoologică, au fost ținta teroriștilor.

Biserica Sf. Sebastian, în urma exploziei

Sri Lanka nu a mai cunoscut o asemenea izbucnire de violenţă de la sfârşitul războiului civil în urmă cu zece ani.

Opt explozii în total au lovit duminică Sri Lanka. Câteva zeci de străini au fost ucişi în această ţară care atrage turiştii cu plajele sale idilice şi natura luxuriantă, scrie Agerpres.

Poliţia a anunţat luni că o bombă artizanală a fost găsită duminică noaptea pe un drum ce duce la terminalul principal al aeroportului Colombo şi că a fost dezamorsată cu succes de forţele aeriene srilankeze, mai scrie sursa citată.

Aeroportul rămâne deschis în condiţii de înaltă securitate în urma atentatelor.

În Sri Lanka trăiesc aproximativ 1,2 milioane de catolici.

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat atentatele ca fiind acțiuni abominabile îndreptate împotriva credincioșilor creștini și un atac împotriva libertății religioase și a sanctității locașelor de cult, indiferent de credință.

Conform Mediafax, MAE a activat celula de criză în urma atentatelor teroriste pentru că în Sri Lanka se aflau opt elevi de la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iaşi.

Aceștia se aflau într-un schimb de experienţă la o unitate similară de învăţământ, proiectul fiind în cel de-al treilea an de desfăşurare.

Grupul de elevi se află în afara oricărui pericol şi menţine legătura cu Ambasada României la Colombo, se arată într-un comunicat MAE, și urmează să părăsească teritoriul Sri Lanka în cursul zilei de 26.04.2019.

Membrii Celulei de Criză au acordat asistenţă consulară membrilor a două familii de cetăţeni români aflate în vacanţă.

Departamentul de Stat al SUA a avertizat că amenințarea teroristă în Sri Lanka nu a dispărut și că alte ținte sunt în vizorul teroriștilor.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?