BOLOGNA: Accidentul urmat de explozie a fost cauzat de un șofer cu experiență

Ministerul Afacerilor Externe informează că în explozia de lângă Bologna a fost rănit un român. Bărbatul este șofer de TIR, rezident în Italia, și se afla chiar lângă cisterna care a cauzat accidentul urmat de o explozie.

Românul a reuşit să fugă la timp din cabina vehiculului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, românul a fost externat din spitalul unde fusese transportat.

Deși bilanțul inițial indicat de autoritățile italiene era de 2 morți și peste 80 de răniți, acesta a fost revizuit la un mort și 55 de răniți.

Persoana de la volanul cisternei care a provocat accidentul, și care și-a pierdut viața, este italianul Andrea Anzolini, de 42 de ani, din Vicenza. Bărbatul lucra pentru o firmă de comercializare a carburanților. Era un șofer cu o experiență îndelungată, acesta conducând de foarte mulți ani vehicule care transportau substanțe inflamabile.

Până la momentul actual, autorităţile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetăţeni români afectaţi de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară, mai arată MAE.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?