Gruparea Hornea, cum a fost denumită de anchetatori, era alcătuită din 14 membri și opera în special în statele Massachusetts, Connecticut, New York și Carolina de Sud. Liderul era Constantin Denis Hornea în vârstă de 23 de ani, secondat de fratele său.
În 2017, toți membrii acesteia au fost acuzați de mai multe infracțiuni informatice și spălare de bani, fiind anchetați conform Legii RICO – crimă organizată.
Aproape toți românii care făceau parte din această grupare au fost arestați și condamnați. Doi sunt încă dați în urmărire de către autoritățile americane. La investigație au participat FBI, Fiscul, US Secret Service, Vama, polițiști din diferite state și districte.
Începând cu 2015, timp de un an și jumătate, membrii grupării au instalat dispozitive de skimming în 44 de localități din șapte state americane la bancomatele Bank of America, Citizens Bank, First Citizens Bank sau SunTrust Bank.
Românii obțineau numerele unor carduri de debit și codurile PIN, făceau carduri false și apoi scoteau banii din conturile victimelor. Banii astfel obținuți erau trimiși în România sau China, unele sume fiind cheltuite pentru achiziționarea de dispozitive de skimming mai performante.

Ca să nu fie ușor depistați de poliție, închiriau camere la motel sau hotel folosind acte false cu diverse nume, multe dintre ele fiind și aliasurile lor de pe Facebook:
Constantin Denis Hornea avea ca alias Florin Mitroi sau Faby Fabritio;
Maria Lazăr – Ludy Ludemis
Ludemis Hornea – Dobrin Cristiano, Maitre Gims sau Antonio Scapescia;
Ion Bonculescu: Francezu Mustafa, Al Pacino Montana;
Denisa Bonculescu: Sanel Coco Sanel Șanel;
Nicușor Bonculescu: Vicenzo Ramos;
Ion Văduva: Kent Multikentus, Gygy Kent;
Florinel Văduva: Ezel Alyyah, Florin Kalam, Florin Unicatu, Veniamin Veny Văduva
Anamaria Margel: Mălina Ana Vulpe, Eliza și Enrico, Fițuoasa și Anbițuasa
Ion Trifu: Birgazon Jakk, Birgu Boss, Iansi Alesio
Românii au fost prinși în 2017 și în decembrie același an, aproape toți au pledat vinovat, așteptându-și rândul la proces.
În martie 2018, o curte federală din Boston l-a condamnat pe Ion Trifu, în vârstă de 25 de ani, la un an și o zi de închisoare cu suspendare. Judecătorul care l-a condamnat pe Trifu a amânat să pronunțe pedeapsa pentru Nicușor Bonculescu, în vârstă 24 de ani. Claudio Cosmin Florea, alt membru, își așteaptă și el pedeapsa.
La patru zile după acest proces, două membre ale grupării au fost și ele condamnate. Denisa Bonculescu, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnată la un an și nouă luni de închisoare și obligată să plătească aproape 54.000 de dolari. Anamaria Margel, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare și plata unei sume de puțin peste 32.000 de dolari. Instanța a decis și deportarea celor două în România.
După două luni, în mai 2018, și liderul grupării, Constantin Denis Hornea a fost condamnat alături de soția sa, Maria Lazăr, 19 ani, și fratele său Ludemis Hornea, 21 de ani.
Liderul grupării a primit cinci ani și cinci luni și trebuie să restituie aproape 300.000 de dolari, Maria Lazăr a primit doi ani și trei luni și trebuie să achite aproape 125.000 de dolari, iar Ludemis Hornea a fost condamnat la trei ani și șase luni și e bun să plătească aproape 70.000 de dolari.
Anchetatorii americani l-au depistat pe Ion Bonculescu în Germania și au cerut extrădarea lui în Statele Unite, procedura fiind deja demarată. Nici Ion Văduva, de loc din Mehedinți, nu a avut mai mult noroc în a fugi de FBI. Urmează să fie extrădat din Ungaria.
Florinel Văduva și Florin Hornea așteaptă procesul care va începe în noiembrie 2018.
Drăguș Nelu Hornea și Nemanja Milosavljevic, cunoscut și ca Daniel Mutu sau Ion Stan, sunt în continuare căutați.
Interesant de unde vor plăti aceste sume, pentru că este de greu de crezut că autoritățile le vor pune poprire pe palatele din România.