BREXIT: Românii care au drept la pensie în Marea Britanie vor fi taxați cu 25% din sumă

Începând cu 10 martie 2017 transferul pensiilor într-un stat din afara Uniunii Europene este taxat cu 25% din suma totală. Din moment ce Marea Britanie va părăsi Uniunea, guvernul britanic va taxa toți pensionarii care locuiesc în afara țării. Asta include și românii care au drept la pensie după ce au muncit în Regatul Unit.

Dacă beneficiați de un fond de pensie, este bine să vă adresați unui expert pentru a  nu rămâne cu banii blocați în Marea Britanie.

Guvernul de la Londra a introdus începând cu 2015 un sistem radical de pensii care a zguduit Regatul Unit. Apoi a venit Brexit, președintele Trump a fost ales și lira sterlină s-a devalorizat. Toate acestea au avut un impact puternic în industria pensiilor din Marea Britanie.

Nu se știe ce măsuri va lua în viitor guvernul pentru a ține sub control strict pensiile celor care au muncit în Marea Britanie. Din moment ce nu va mai fi aplicabilă legislația Uniunii Europene, nu este sigur dacă guvernul britanic nu va taxa orice transfer de capital.

Cei care ignoră actuala reformă a pensiilor pot avea mari surprize. Dacă vor continua să aibă fondul de pensii blocat în Marea Britanie fie voluntar, fie din cauza legislației, veniturile din pensii rămân într-o poziție vulnerabilă.

De exemplu, dacă guvernul britanic decide că este nevoie de o creștere a exporturilor prin reducerea valorii lirei sterline, cuantumul pensiei va scădea, iar beneficiarii pensiilor nu vor mai putea face nimic. De aceea, experții din Regatul Unit atrag atenția că este bine ca pensiile să fie într-un fel protejate de regimul de taxare britanic.

Nu contează ce partid politic va fi la putere din moment ce Marea Britanie trebuie să-și achite datoriile stabilite în cadrul Brexit. De aceea, fondurile de pensii devin foarte atrăgătoare pentru orice guvern.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!