Skip to content

Persoanele care călătoresc din România în Bulgaria pot prezenta doar CI sau paşaport

Persoanele care călătoresc din România în Bulgaria pot intra în această țară fără a fi obligate să prezinte documente care să dovedească vaccinarea, testarea sau vindecarea de Covid-19, fiind suficiente documentele de călătorie – carte de identitate sau paşaport -, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe – MAE.

Noile măsuri se aplică până la data de 31 iulie. Potrivit informaţiilor publicate de autorităţile bulgare, pe teritoriul Republicii Bulgaria se aplică sistemul de clasificare a statelor de provenienţă pe mai multe zone (verde, portocalie, roşie), în funcţie de gradul de răspândire a COVID-19 în aceste state.

De asemenea, a fost instituită o categorie/zonă specială, în care sunt incluse doar România și Cehia, informează MAE.

Mai multe informaţii cu privire la clasificarea statelor pe zonele menţionate anterior (verde, portocalie, roşie), respectiv condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din acele state, precum şi eventuale excepţii de la aceste măsuri pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

Totodată, lista statelor clasificate în funcţie de zonă poate fi consultată şi pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii din Bulgaria.