Skip to content

Buzău: Pericol ridicat de EXPLOZIE și intoxicare pe DN2. O cisternă încărcată cu o substanță volatilă s-a răsturnat

Traficul este întrerupt, marţi dimineaţa, pe DN 2, în zona municipiului Buzău, după ce o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă s-a răsturnat, fiind risc ridicat de explozie, a informat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, evenimentul s-a produs la intersecţia dintre DN 2 cu DN 1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, după ce o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă a pătruns în sensul giratoriu şi s-a răsturnat.Vehiculul era condus de o șoferiță în vârstă de 46 de ani.

Nu au rezultat persoane rănite, însă sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie. Traficul rutier este întrerupt pentru a permite intervenţia echipajelor specializate.

George Crețu, purtător de cuvânt ISU Buzău: „Întreaga zonă a fost izolată, circulatia rutieră este întreruptă, cu sprijinul echipajelor de politie și de jandarmi. Există pericolul de explozie și totodată pericol de intoxicare, fiind vorba de o substanță atât inflamabilă, cât și volatilă”.

Echipajele de pompieri stropesc cisterna pentru a împiedica o explozie. Șoferița si însoțitorul ei nu au fost răniți. Ei au fost ajutați de alți participanți la trafic să iasă din cabina camionului răsturnat.

Toate vehiculele de pe DN2 au fost oprite la o distanță de 2 kilometri de locul accidentului.

Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe 3 rute ocolitoare.

Accidente de muncă la o carieră din Gorj. Cabina unui excavator, smulsă de un val de pământ