Anul viitor, pe români îi aşteaptă 15 zile în care nu trebuie să meargă la serviciu sau la şcoală. Este momentul să facem primele planuri pentru minivacanţele 2019, sc rie Adevărul.

Pe români îi mai aşteaptă câteva zile libere şi în 2018, în perioada sărbătorii naşterii Domnului sau a Crăciunului (24, 25 şi 26 decembrie) şi ziua de luni, 31 decembrie.

Anul 2019 începe cu două zile libere, marţi, 1 ianuarie şi miercuri 2 ianuarie. Pe 1 ianuarie sărbătorim Anul Nou, dar şi ziua Sfântului Vasile. Tot în ianuarie mai avem o zi liberă, pe 24 (joi), când celebrăm Ziua Unirii Principatelor Române.

Lunile februarie şi martie vor trece fără zile libere acordate prin lege.

În luna aprilie, zilele vineri, 26 (Vinerea Mare), duminică, 28 (Ziua de Paşti Ortodox) şi 29 , luni (a doua zi de Paşi) vor fi libere.

După numai o zi, pe 1 mai (miercuri), iarăşi va fi liber deoarece este sărbătorită Ziua internaţională a Muncii.

Şi în luna iunie vom avea trei zile libere: 1 iunie (ziua Copilului – sâmbătă), 16 iunie (Ziua de Rusalii – duminică) şi 17 iunie ( a doua zi de Rusalii – luni).

Următoarea zi în care toată lumea stă acasă este joi, 15 august, ziua în care este sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Din august până la finalul lunii noiembrie nu mai este nicio zi liberă. Pe 30 noiembrie (sâmbătă) vom sta acasă deoarece este sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României.

Şi a doua zi, duminică, 1 decembrie, este liber pentru că este Ziua Naţională a României. Anul 2019 se încheie cu zilele libere de Crăciun, 25 (miercuri) şi 26 (joi) decembrie.

Zile libere 2019:

– 1 ianuarie (marţi) Anul Nou

– 2 ianuarie (miercuri)

– 24 ianuarie (joi) Ziua Unirii Principatelor României

– 26 aprilie (vineri) Vinerea Mare

– 28 aprilie (duminică) Paştile Ortodox

– 29 aprilie (luni) Paştile Ortodox

– 1 mai (miercuri) Ziua Muncii

– 1 iunie (sâmbătă) Ziua Copilului

– 16 iunie (duminică) Rusalii

– 17 iunie (luni) A doua zi de Rusalii

– 15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului

– 30 noiembrie (sâmbătă) Sfântul Andrei

– 1 decembrie (duminică) Ziua Marii Uniri

– 25 decembrie (miercuri) Crăciun

– 26 decembrie (joi) Crăciun

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?