Cunoscutul cantautor Mihai Constantinescu a murit, marţi seară, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Bogdan Opriţa, informează Agerpres.

“În jurul orei 19,00 s-a constatat decesul”, a spus medicul.

Artistul avea 73 de ani și era în comă din luna mai anul acesta. A murit în urma unui stop cardio-respirator.

Cântăreţul Mihai Constantinescu a fost dus de urgenţă la spital pe 13 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator, informează Adevărul.

Medicii de la Spitalul Floreasca au declarat că în prima noapte de internare starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardiac şi o hemoragie cerebrală. Ulterior, surse medicale au precizat că artistul a intrat în moarte cerebrală.

În ultima perioadă, cântăreţul a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor. În luna martie a acestui an, Constantinescu a fost nevoit să-şi anuleze toate concertele după ce a ajuns la spital cu probleme respiratorii şi tensiune oscilantă.

Mihai Constantinescu suferea de mulţi ani de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii. În anul 2017, artistul a fost operat pe cord, iar în 2008 ani i-au fost montate două valve biologice, fiind operat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş.

După intervenţia chirurgicală din anul 2017, cântăreţul le-a mulţumit fanilor care i-au transmis mesaje de încurajare şi detalia problemele sale de sănătate: „Se pare că valva mitrală a avut o mică disfuncţie care cu timpul s-a lărgit. Începusem să obosesc şi se pare că undeva pe o margine a ei începuse să se calcifice. Obligatoriu trebuia să fac această intervenţie. Valva mitrală este foarte importantă. Nicăieri în lume nu se face perfect această operaţie. Intervenţia a durat şase ore, am sângerat destul de mult“.   Mihai Constantinescu s-a căsătorit în 2017 cu cântăreaţa Simona Secrier (48 de ani), după o relaţie de 16 ani. Ea a făcut parte din trupa Etno, alături de Silvia Stanciu şi Radu Ile, şi a scos două albume de muzică etno-dance.

„Relaţia noastră este frumoasă, bazată pe foarte multă înţelepciune şi înţelegere. Când fluturaşii încep să zboare şi vin mai rar, rămâne prietenia. Simona e o fiinţă blândă, e ca un fel de catalizator, tot timpul e mai moale. Eu aş vrea să fie mai acidă“, declara artistul despre relaţia cu soţia sa, în urmă cu doi ani.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA