Captură de heroină în valoare de 45.000.000 de euro în Portul Constanța

Procurorii DIICOT au efectuat astăzi, 20 mai 2021, un număr de trei percheziții domiciliare pe teritoriul României în cadrul unei anchete la care au participat anchetatori Europol și Drug Enforcement Agency (DEA) din SUA.

Alte cinci percheziții au fost efectuate pe teritoriul unor state vest-europene la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internațional de droguri de mare risc. Ancheta a demarat în iulie 2020.

Șef al celui mai violent cartel mexican de droguri, prins în România și extrădat în SUA

Potrivit DIICOT, pe teritoriul României a acționat o rețea infracțională formată din cetățeni români și străini care era specializată în transportul unor importante cantități de heroină către țări din vestul Europei.

Drogurile erau ascunse  în containere în care erau transportate diverse materiale de construcții sau alte bunuri.

La data de 10 mai 2021, procurorii DIICOT au percheziționat două containere aflate în Portul Constanța în care se aflau, conform documentelor, plăci de gresie. În acestea erau ascunse 1.452 de kilograme de heroină.

Transportul venea din Iran, tranzita România și avea ca destinație țări din vestul Europei.

Este a doua cea mai mare captură de heroină din ultimii ani din Uniunea Europeană. La acțiune au participat anchetatori din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Cehia și Franța, sub coordonarea Eurojust.

Un polițist britanic și un român au jefuit „cărăușii” unei rețele de traficanți de droguri

Până în prezent, au fost depistați nouă membri ai grupării infracționale organizate, printre care și liderul acesteia, se arată într-un comunicat al Poliției.

Liderul rețelei a stabilit o infrastructură de transport și comerț sofisticată și complexă pentru a facilita transportul cantităților mari de droguri de la unitățile de producție la cele de distribuție din Europa.

El controla un număr semnificativ de companii, depozite și camioane în mai multe țări din UE și a fi organizat un flux de mai multe tipuri de bunuri legale, pentru a ascunde traficul de droguri.

Marfa legală a fost folosită pentru a justifica deplasarea camioanelor între facilitățile sale, potricit sursei citate.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!