CARACAL: DIICOT a reținut un suspect, complicele lui Dincă, în cazul Luizei Melencu

Procurorul-șef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a ținut astăzi, 27 noiembrie 2019, o conferință de presă în care a anunțat că un bărbat a fost reținut în cazul dispariției Luizei Melencu.

Inculpatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menţionat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

Ștefan Risipiceanu are 46 de ani și a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală.

A fost chiar invitat la emisiunea Acces Direct de la Antena 1 unde se arăta surprins de crimele lui Dincă.

„Nu îmi vine să cred. Nu ar fi în stare să răpească fete. Nu l-am crezut. Și vecinii mi-au spus cum ai putut să dormi cu acest criminal. Eu nu am nimic de ascuns”, spunea el la Antena 1.

Se numește Ștefan Risipiceanu și este din Caracal. I-a dus de nas pe anchetatori luni bune

Conform DIICOT, la data de 14 aprilie 2019, în jurul orelor 12.00, Gheorghe Dincă a răpit-o cu forța pe Luiza Mihaela Melencu în timp ce aceasta aștepta la ocazie.

A transportat-o la domiciliul său în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi de procurori.

Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului unde a observat victima sechestrată în autoturism.

În acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta (procuror-șef adjunct Giorgiana Hosu)

Procurorii susțin că făcea parte din anturajul lui Dincă şi era folosit ocazional de către acesta la diverse munci în gospodărie.

Când Dincă i-a spus că a adus o fată pentru a face sex cu ea, Risipiceanu i-a cerut permisiunea acestuia să o violeze.

Dincă a fost de acrod și violul a avut loc în dormitorul lui Dincă.

Bărbatul reţinut astăzi, autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil. Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

Acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT, a mai precizat Giorgiana Hosu.

De asemenea, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi participat la crimele puse în sarcina lui Dincă și nici la aruncarea sau incendierea cadavrelor.

procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

„Sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an”, a mai declarat procurorul-șef adjunct al DIICOT.

Șeful DIICOT a demisionat ca urmare a solicitării lui Iohannis. Nu-și reproșează nimic în cazul Caracal

CARACAL: Pusă de unchi să fure și să se prostitueze în Spania, o minoră a ajuns pe mâna clanurilor de traficanți

Șeful interimar al Poliției, omul lui Carmen Dan. El trebuia să coordoneze operațiunea din Caracal

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA