Carantina se menține la sosirea din Austria, Italia și Ungaria. Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată

Guvernul a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care este necesară carantina de 14 zile la întoarcerea în România. Noua listă intră în vigoare vineri, 11 decembrie, de la ora 18:00, și este compusă din următoarele țări:

Georgia, Serbia, Luxemburg, Croația, Muntenegru, Lituania, San Marino, Andorra, Slovenia, Curaçao, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Polinezia Franceza, Suedia, Belize, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Elveția, Austria, Jersey, Panama, Bulgaria, Palestina, Azerbaidjan, Portugalia, Iordania, Cehia, Armenia, Italia și Danemarca

Persoanele care vin din țările aflate pe listă sunt obligate să stea în carantină 14 zile. Acestea pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru Covid-19 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Cei care au avut COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligați să stea în carantină.

Sunt exceptate de la carantină  persoanele care au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară.

Sunt exceptate de la carantină și persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului.

NOUA LISTĂ O PUTEȚI CONSULTA MAI JOS SAU O PUTEȚI DESCĂRCA DE AICI!

GERMANIA: O austriacă susține că este scutită de divinitate de la purtarea măștii. Femeia riscă să fie amendată

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!