Skip to content

Carte de identitate românească furată în Ungaria, găsită de polițiștii austrieci la granița cu Slovenia

Sâmbătă, 7 iulie 2018, polițiștii austrieci au efectuat un control la frontiera dintre Slovenia și Austria. În jurul orei 13.30, patru români, care se aflau într-un microbuz, au fost verificați în urma unei analize de risc.

Cei patru, două femei și doi bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 67 de ani, au dat de bănuit polițiștilor care au verificat mai atent atât microbuzul, cât și bunurile din acesta.

Așa au descoperit într-un portmoneu, relatează regionews.at, o carte de identitate românească declarată ca fiind furată, alte trei documente de identitate emise de către autoritățile italiene, mai multe bunuri și un card de credit.

Românii nu au putut să explice nici proveniența acestor documente.

Documentele de identitate erau emise pe numele mai multor persoane. Cartea de identitate românească a fost declarată ca fiind furată în aprilie 2018, posesorul acesteia fiind jefuit în toaleta unei benzinării din Ungaria.

Polițiștii au mai găsit într-o borsetă 1.500 de euro. Cei patru români au fost identificați și interogați despre furt, însă au refuzat să răspundă întrebărilor polițiștilor.

Procurorul chemat la fața locului a decis ca documentele furate să fie confiscate și a decis ca suspecții să fie eliberați.