Skip to content

Căsătorie de conveniență între un turc și o româncă. Bărbatul, obligat să părăsească teritoriul României

Polițiștii de imigrări din Bistrița-Năsăud au refuzat prelungirea dreptului de ședere unui cetățean turc, de 20 de ani, în urma constatării căsătoriei de conveniență cu o româncă de 19 ani. Pe numele său a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în 30 de zile.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul s-ar fi cunoscut cu românca, de 19 ani, în România și au hotărât să se căsătorească pentru a obține un permis de ședere în țara noastră, document care, ulterior, i-ar fi permis să călătorească în state europene.

Conform procedurilor, polițiștii au început verificările specifice în cazul celor doi soți, iar, în urma interviului și a controlului la domiciliul conjugal, a rezultat lipsa unei contribuții efective la îndeplinirea obligațiilor născute din căsătorie.

De asemenea, în cadrul activităților, s-au constatat neconcordanțe în declararea datelor cu caracter personal, a circumstanțelor în care s-au cunoscut, ori a altor informații relevante despre relația lor.

Aceste aspecte au condus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de conveniență cu scopul de a eluda condițiile de intrare/ședere pe teritoriul României a străinului.

convenienta

Urmare a celor constatate, conform legislației în vigoare, polițiștii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de ședere a cetățeanului turc în România.

Pe numele acestuia, a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile, informează Inspectoratul General pentru Imigrări

AVERTISMENT al Poliției de Frontieră Română: Nu facilitați trecerea ilegală a frontierei de stat, infracțiunea se pedepsește cu închisoare