Cetățean român de naționalitate palestiniană, cercetat pentru propagandă ISIS

Procurorii DIICOT cercetează un bărbat care ar fi promovat sistematic în mediul virtual doctrina ISIS cu scopul de a convinge și atrage noi adepți.

La data de 29 martie 2018, anchetatorii au efectuat o percheziție la locuința din Ilfov a unui bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit că ar fi desfășurat activități legate de terorism, se arată într-un comunicat al Poliției.

Acesta ar fi accesat site-uri și forumuri cu caracter jihadist, ar fi postat și distribuit materiale foto-video care fac apologia cauzei jihadiste, inclusiv materiale cu un conținut extrem de violent și ar fi elogiat atentatele comise de organizația teroristă ISIS și discursurile unor imami radicali care promovează sectarismul religios și încurajează violența împotriva altor confesiuni religioase.

Conform DIICOT, bărbatul este suspectat de implicare în promovarea prin propagandă a unor mesaje radicale specifice ISIS și instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

Suspectul prezenta indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de radicalizare.

Procurorii susțin că acesta a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor grupări teroriste. Suspectul a accesat în mod constant materiale cu caracter jihadist care promovau inclusiv modalități de a ajunge în Siria și de a comite atentate teroriste.

În urma percheziţiei, au fost ridicate documente, materiale de propagandă și sisteme informatice ce făceau obiectul infracțiunilor.

 

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *