Ciclon mediteranean în România. Ploi torențiale și vânturi puternice

Un ciclon periculos va lovi România, conform prognozei lunară publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie, citată de Adevărul.

În a doua jumătate a lunii mai vremea se va răci şi va ploua puternic.

Începând de miercuri vin ploi puternice.

De vină este un ciclon mediteranean care se va poziţia în următoarele zile deasupra ţării noastre.

Vremea se va menţine instabilă miercuri. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse în majoritatea regiunilor, asociate local cu descărcări electrice.

Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud şi la munte, precum şi, de scurtă durată, în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 15 grade.

De joi până sâmbătă, vremea se va menţine în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale climatologic pentru această perioadă.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea se menţine mai rece decât normalul acestei perioade şi va continua să plouă.

În săptămâna 13.05.2019 – 20.05.2019 valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudvestice.

În săptămâna 20.05.2019 – 27.05.2019 temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în nordul şi nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

În săptămâna 27.05.2019 – 03.06.2019 temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele specifice acestei perioade.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?