Skip to content

Circ într-o sală de judecată din Belgia făcut de un hoț român de biciclete

O instanță din Brugges a condamnat pe 19 martie 2019  un român la trei ani și o lună de închisoare cu executare pentru furt de biciclete, conform Focus WTV.

Ionel N. în vârstă de 36 de ani, a fost acuzat de procurori că a furat 30 de biciclete împreună cu un alt român, Augustin F. în vârstă de 29 de ani.

Ultimul fusese deja condamnat la o pedeapsă de trei ani.

Pe lângă acuzația de furt și tentativă de furt, românii au fost anchetați și pentru înființarea unui grup organizat de hoți.

Începând cu luna iunie a anului 2018, orașul belgian Oostende a devenit ținta preferată a hoților de biciclete.

Aceștia furau numai biciclete noi sau scumpe lăsate de proprietari la intrarea unei piscine.

Suspecții au fost recunoscuți accidental pe 29 iulie 2018 de un polițist căruia îi rămăseseră în memorie imaginile surprinse la un alt furt.

Ionel N. și Augustin F. foloseau aceeași metodă. Tăiau dispozitivele de siguranță, apoi se întorceau să ia bicicletele.

Augustin F. a explicat instanței că era doar coleg de apartament cu Ionel N. și că primea 150 de euro pe zi de la acesta.

Conform avocatului lui Augustin, Ionel era cel care ochea bicicletele și le aranja vânzarea. Acestea erau comercializate într-o piață din Bruxelles.

Doar trei persoane s-au constituit parte civilă în proces, urmând a primi împreună despăgubiri de 4.953 de euro.

Avocatul acestuia a explicat că românul a furat bicicletele ca să-și întrețină familia și a cerut o pedeapsă cu suspendare.

În ciuda faptului că mai avea șapte condamnări anterioare, Ionel N. nu a făcut pușcărie. Acum este pentru prima oară.

Când a auzit sentința, Ionel s-a uitat imediat în direcția nevestei care plângea și a copiilor, apoi s-a aruncat pe podea.

A refuzat să se ridice . Polițiștii l-au ridicat cu forța și l-au dus la dubă în timp ce soția și copiii continuau să plângă.