Circulație restricționată în Ungaria de Paștele Catolic. Ce trebuie să facă șoferii

La sfârşitul acestei săptămâni, catolicii sărbătoresc Învierea Domnului. De aceea, pe teritoriul Ungariei circulația autovehiculelor de transport marfă va fi restricţionată temporar .

Poliția de Frontieră informează că în perioada 18 – 19 aprilie, timp de 24 de ore, începând cu ora 23.00 (ora României) circulația vehiculelor de peste 7,5 tone va fi restricționată.

Aceeași restricție se va aplica în perioada 20 aprilie 2019 ora 23.00 (ora României) – 22.04.2019 ora 23.00 (ora României).

În aceste intervale de timp, şoferii automărfarelor au avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

La ridicarea restricţiilor, au fost dispuse măsuri pentru folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport.

Vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

La frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.

În baza protocoalelor bilaterale, Poliția de Frontieră Română poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autoritățile ungare

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontieră deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Folosiți aplicaţia on-line si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna non-stop la numărul de telefon 021.9590.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA