Cocaină adusă din Germania, găsită în rezervorul unei mașini în timpul unui flagrant

Doi dealeri de droguri extrem de influenți în Călărași au adus în mod constant droguri din Germania și le valorificau pe piața locală. Cărăușii primeau 500 de euro.

Procurorii DIICOT au reținut în data de 15 august 2020 patru inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, în județul Călărași și-au desfășurat activitatea în domeniul traficului de cocaină doi dealeri extrem de influenți și potenți din punct de vedere financiar.

Unul dintre inculpați a introdus în țară, la intervale regulate de timp, cocaină pe care a vândut-o consumatorilor și traficanților de pe raza municipiului Călărași, la prețul de 100 de euro/gram.

El nu vindea marfa direct consumatorilor, ci prin intermediari de încredere, evitând astfel riscul de a fi descoperit.

Procurorii susțin că în luna august 2020, cei doi dealeri au stabilit să cumpere cocaină din Germania în valoare de 10.000 de euro. Au identificat o persoană care, în schimbul sumei de 500 de euro, urma să îi ajute să introducă în țară cocaina.

La data de 15 august 2020, patru inculpați au fost prinși în flagrant după ce s-ar fi întors din Germania cu două autoturisme și ar fi avut disimulate în rezervorul unuia dintre acestea două recipiente din plastic de tip PET de 0,5 l ce conțineau aproximativ 400 de grame de cocaină.

În aceeași zi, în urma mai multor percheziții domiciliare au fost ridicate sumele de 44.250 de lei, 7.050 de euro, 300 de dolari, o doză de cocaină, mai multe telefoane mobile și cartele.

Duminică, 16 august, magistrații Tribunalului Călărași au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a patru inculpați și arestarea în lipsă a altor doi inculpați: Refaidin Carani, Robert Iulian Postelnicu, Alexandru Florin Preda, Cătălin Irimia, Valentin Preda și Elena Cristina Moldovan. Toți au contestat măsura arestării.

Șef al celui mai violent cartel mexican de droguri, prins în România și extrădat în SUA

ARAD: Polițist de la Circulație, arestat pentru trafic de droguri în formă agravantă

Român, condamnat în Anglia. Cocaină de 1.200.000 £, sub paravanul unei afaceri fantomă

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!