Comisia Europeană: Marea Britanie va trebui să achite 43 de miliarde de euro indiferent dacă iese cu acord sau fără din UE

Marea Britanie va trebui să achite obligaţii financiare în valoare de 43 de miliarde de euro, indiferent dacă ieşirea din Uniunea Europeană se va produce cu un acord Brexit ori nu, a avertizat luni Comisia Europeană, conform Mediafax.

„Toate angajamentele asumate de cele 28 de state membre ale Uniunii Europene trebuie onorate. Acest lucru este valabil şi în scenariul unui Brexit fără acord – Marea Britanie trebuie să onoreze toate angajamentele asumate pe durata apartenenţei la UE”, a declarat Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, scrie sursa citată preluând declarația din cotidianul francez Le Figaro.

„Achitarea datoriilor este esenţială pentru iniţierea unei noi relaţii pe baza încrederii reciproce”, a precizat oficialul european.

Premierul Boris Johnson a afirmat în mai multe rânduri că Marea Britanie nu va achita obligaţii financiare de 43 de miliarde de euro, aproximativ 39 de miliarde de lire sterline.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA