Luni, 17 decembrie 2018, a fost inaugurat punctul de trecere a frontierei Dobromir (Romania) – Krushari (Bulgaria).

Acesta funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă şi este deschis pentru traficul internațional de persoane și de mărfuri până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone.

Programul de funcționare este 08:00 – 20:00.

Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi produse supuse controlului fitosanitar.

Lucrările de amenajare au avut în vedere ca acesta să întrunească condiţiile pentru a fi deschis în regim de trafic internaţional conform catalogului Schengen.

Astfel, punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT.

P.T.F. Dobromir (România) – Krushari (Republica Bulgaria) este situat în comuna Dobromir,  județul Constanta, şi are corespondent pe teritoriul Republicii Bulgaria localitatea Krushari.

Spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţii de control în  punctul de trecere a frontierei sunt asigurate de către administratorul acestuia Primăria Comunei Dobromir.