Skip to content

Contrabandă de țigări cu drona

Poliţiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste două mii de pachete de țigări aduse din Ucraina în România cu drona. Aici, un individ trebuia să preia țigările și să trimită drona înapoi. Azi noapte, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

Apoi au monitorizat traseului aparatului de zbor şi au cercetat zona. Au găsit un bărbat care nu a putut explica ce caută în zonă. Omul a încercat să fugă, dar polițiștii l-au somat să și au tras patru focuri de avertisment. În urma anchetei s-a descoperit că bărbatul în vârstă de 54 de ani descărcase din dronă 11 colete de mici dimensiuni care conțineau țigări de contrabandă. Valoarea acestora se ridică la aproape 6.000 de euro. Țigările au fost confiscate, iar bărbatul este cercetat pentru contrabandă.

În anii trecuți era la modă contrabanda cu cai. Animalele erau încărcate cu țigări, li se dădeau bice și traversau singure frontiera în România. Caii erau confiscați când ajungeau pe teritoriul țării noastre, astfel încât le-ar fi trebuit contrabandiștilor herghelii întregi ca să-și transporte marfa. Cu drona, însă, se pare că este mult mai simplu.