Curier din Galați, cercetat penal pentru că și-a înscenat propria tâlhărie ca să ascundă o delapidare

Un angajat al unei firme de curierat este cercetat penal, după ce, în complicitate cu un minor de 17 ani, şi-a înscenat propria tâlhărire pentru a acoperi o delapidare, a declarat marţi, 26 februarie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Gabriela Costin.

Potrivit acesteia, un bărbat, de 32 ani, din Galaţi, a sesizat prin apel de urgenţă 112 că în timp ce se afla în faţa unui bloc de pe strada Aviatorilor, din municipiu, ar fi fost deposedat, prin violenţă, de o borsetă în care avea o sumă de bani şi un aparat de taxat electronic.

Poliţiştii au demarat cercetările, s-au deplasat la faţa locului, unde au audiat victima, un angajat al unei societăţi comerciale de curierat.

Din declaraţia acestuia a reieşit că se afla pe strada Aviatorilor, lângă autoturismul parcat, când, încercând să sune un client, a fost lovit din spate de doi tineri necunoscuţi care l-au trântit la pământ şi i-au smuls borseta în care avea suma de aproximativ 7.000 de lei şi un sistem de plată compus dintr-o staţie PDA şi un chitanţier electronic.

“A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, dar în urma verificărilor şi investigaţiilor făcute, poliţiştii au constatat că presupusa victimă ar fi înscenat fapta menţionată mai sus, însuşindu-şi suma de 9.500 de lei, precum şi aparatura electronică aparţinând firmei la care era angajat. Totodată, s-a stabilit că bărbatul ar fi fost ajutat, la comiterea acestei fapte, de un minor de 17 ani, din municipiul Galaţi. Cei doi sunt acum cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, respectiv, complicitate la delapidare”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA