Dăncilă se întâlnește cu studenții: „Sunt convinsă că vor dori să rămână acasă”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că se va întâlni cu reprezentanții studenților joi de la ora 13:00 pentru a vedea care sunt problemele prioritare pentru aceștia. De asemenea, ea a declarat că Guvernul vrea să creeze condițiile pentru ca studenții să rămână în țară, scrie Mediafax.

„Legat de întâlnirea cu studenții, astăzi la ora 13.00 avem întâlnire cu reprezentanții studenților. Este o întâlnire firească și cred că este un mod de a proceda foarte corect, pentru că vrem să vedem care sunt problemele pe care studenții le văd prioritare și este bine să luăm impresiile, ideile, să vedem măsurile de la cei care solicită acest lucru pentru a fi pliate pe realitatea existentă, efectiv pe ceea ce-și doresc studenții”, a afirmat, joi, premierul Viorica Dăncilă, după evenimentul de lansare a celei de-a 17-a ediții a lucrării “Carta Albă a IMM-urilor din România”.

Aceasta a mai transmis că Executivul dorește crearea condițiilor pentru ca studenții să rămână în România, explicând că nu-i poate obliga să stea în țară.

„Guvernul României vrea să creeze condițiile pentru ca studenții să rămână în țară. Nu avem cum să-i obligăm și nici nu ar fi corect pentru studenți să-i obligăm. Prin creșterile salariale, prin creearea de locuri de muncă bine plătite, tinerii sunt convinsă că vor dori să rămână acasă. Un exemplu este în domeniul medical, unde am crescut foarte mult salariile și foarte mulți medici nu au mai plecat în alte state membre, nu au mai plecat în alte părți, au rămas în România, ba mai mult, au fost medici care s-au întors să lucreze în România”, a declarat Dăncilă.

Tot în legătură cu studenții, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a explicat marţi, 24 iulie, într-o conferinţă de presă, că vagoanele de tren sunt aglomerate din cauza rezervărilor făcute de studenţi. Această problemă ar putea fi rezolvată în curând, întrucât Ministrul Finanţelor a anunţat că Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi. De asemenea, limita de vârstă a studenţilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

Vasilica Dăncilă, aleasă candidat PSD pentru alegerile prezidențiale

Dăncilă: „Decât să vorbesc liber şi să spun prostii mai bine să am o hârtiuţă în faţă şi să spun lucruri corecte”

EXCLUSIV: Prim-ministrul Dăncilă a mințit în declarațiile de avere

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA