DANEMARCA: Firmă de curățenie, suspectată că folosește ilegal muncitori români – VIDEO

Mai mulți muncitori români din Danemarca de la firma de curățenie KN Rengøring din Pandrup lucrează fără contract, susțin sindicaliștii de la 3F.

Conform 3F, la o inspecție din 11 și 12 februarie 2019, românii nu au putut să arate contractele de muncă.

Muncitorii români au fost se pare înregistrați pe când declarau că nu au contract de muncă încheiat cu firma de curățenie.

„Singurele documente pe care au putut să le arate au fost actele de identitate românești”, a declarat pentru TV 2 Nord, Kurt Frederiksen de la 3F Aalborg,

În înregistrare se aude cum românii explică sindicaliștilor că au o înțelegere cu un bărbat din România care le-a promis 130 de coroane daneze/oră.

În schimb, când au fost intervievați de jurnaliștii de la TV 2 Nord, s-au răzgândit spunând că au contract de muncă.

Unul dintre ei, Aron Avian Comiza (foto), în vârstă de 52 de ani, a confirmat că el și colegii lui dețin acest document.

Contrar 3F, Henrik Nielsen, directorul KN Rengøring, susține că angajații români au toate documentele cerute de lege.

El susține că angajații săi s-au speriat de inspectorii sindicatului și de aceea nu au arătat contractele de muncă.

„Ne-au arătat ce aveau, așa că dacă ar fi avut contract, ni l-ar fi arătat”, a explicat Frederiksen de la 3F.

La începutul lunii februarie 2019, Primăria din Varde a decis să nu mai continue contractul cu KN Rengøring din cauza suspiciunilor că angajații firmei nu dețin contracte de muncă.

Și Primăria din Rebild a cerut firmei de curățenie să prezinte documente din care să rezulte că îndeplinește condițiile în ceea ce privește legislația muncii și a mediului.

În urma discuției cu românii, sindicatul 3F, cel mai mare din această țară, a reclamat compania la autoritatea daneză de mediu.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA