Skip to content

De ce ezită românii din străinătate să se întoarcă în țară? Gabriela Firea are răspunsul

Gabriela Firea a participat, marţi, 8 mai, la Guvern, alături de premierul Viorica Dăncilă şi alţi reprezentanţi ai Guvernului, la lansarea Campaniei Naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, destinată românilor din afara graniţelor, informează Mediafax.

Edilul Capitalei a declarat, cu această ocazie, că românii din afară ezită să se întoarcă în ţară dacă văd tensiune în societate.

”Fiecare în parte, cei care reprezentăm autoritatea publică, fie că suntem aleşi sau numiţi, avem o răspundere. Cred că dacă ne facem fiecare datoria, rezultatul va fi unul deosebit. Dacă însă românii din afara graniţelor vor observa că în ţară, chiar dacă vin investiţii, chiar dacă facem şcoli, străzi, mai multe spitale, dar este permanent o stare de instabilitate, permanent o stare incertă, un conflict social şi o tensiune în societate, nu cred că le dăm un bun exemplu românilor”, a declarat, marţi, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a mai precizat că reprezentanţii autorităţilor publice trebuie să dea un exemplu prin „civilizaţia limbajului”.

„Eu cred că, dimpotrivă, îi determinăm să se gândească dacă să se întoarcă în ţară sau să vină doar în vacanţă pentru Delta Dunării, pentru Maramureş, pentru mănăstirile din Moldova, pentru litoral şi pentru munţii noştri. Cred că în primul rând, prin felul în care ne manifestăm, dăm un bun exemplu şi le transmitem un mesaj românilor din afara ţării. Prin civilizaţia limbajului, prin decenţa cu care ne exprimăm şi prin faptul că nu încercăm să scoatem din orice situaţie un avantaj propriu sau permanent să criticăm şi să scoatem la tablă pe ceilalţi care muncesc”, mai spune Firea.

Edilul a adăugat că mesajul pe care autorităţile trebuie să-l transmită românilor este că „că îi iubim, îi preţuim, că ne gândim la ei şi lăsăm la o parte tensiunile şi certurile interne şi să încercăm să fim cât mai constructivi”.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!