Ministerul Sănătăţii explică într-un comunicat motivele pentru care sunt introduse în carantină, la sosirea în România, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala Covid-19 în ultimele şase luni.

În comunicatul transmis duminică, 12 decembrie, Ministerul Sănătăţii aduce unele lămuriri, având în vedere discuţiile din spaţiul public referitoare la motivele introducerii carantinei pentru persoanele care intră în România şi care nu sunt vaccinate sau nu s-au vindecat de Covid-19 în ultimele şase luni:

– Diferenţa dintre o persoană vaccinată sau care a avut COVID-19 în ultimele 6 luni şi o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situaţii constă în lipsa totală a protecţiei faţă de infecţie la cea din urmă.

– O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puţin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19.

– La persoanele cu un anumit grad de protecţie, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent.

– Chiar şi în cazurile rare în care şi vaccinaţii şi foştii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecţia pe care o au deja face ca organismul lor să se apere eficient şi contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate.

Condițiile de intrare în România, modificate din nou. Scandal în Aeroportul Otopeni

Condiții de intrare în România în intervalul 10 decembrie – 8 ianuarie. Excepții de la carantină

Au încercat să scape de carantina din România cu acte false. S-au întors în Austria unde intră în carantină

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!