Skip to content

Deputat PNL: „Data de 1 octombrie va fi una neagră pentru români!”

Declarație de presă a deputatului Ion Ștefan (PNL):

Data de 1 octombrie va fi una neagră pentru români! Asta pentru că, de duminică, vom plăti cu toții mai mult pentru electricitate, dar și pentru gazele naturale, după ce guvernanții PSD au considerat că cetățeanul își poate permite facturi mai mari, acum, în prag de iarnă.

Cu siguranță, acest sezon rece va fi unul extrem de crunt pentru români, încălzirea locuințelor devenind pentru mulți un lux. De la 1 octombrie vom plăti cu 3,45 lei/ lună la un consum de 100kWh, la electricitate. De la aceeași dată va crește și tariful gazelor naturale pentru consumatorii casnici cu 6 procente!

Nu doar cei care se încălzesc cu sisteme pe gaze ori electricitate vor scoate mai mult din buzunar. și metrul cub de lemne pentru foc ar putea cunoaște noi scumpiri, asta dacă PSD nu va fi de acord cu propunerea legislativă inițiată și susținută de PNL care solicită statului român interzicerea exportului de lemn de foc pentru o perioadă de până la trei ani, pentru a evita o problemă socială gravă!

Același partid de guvernământ, PSD, a dictat, de la 15 septembrie, supraacciza la carburant, ceea ce va duce la scumpiri de prețuri pentru toate produsele, nu doar la motorină și benzină!

PSD arată doar ură și dispreț față de români și când pregătește o nouă lovitură pentru posesorii de autoturisme. După ce a aruncat praf în ochi și românii și-au putut recupera taxa de primă înmatriculare, acum Guvernul PSD Mihai Tudose-Liviu Dragnea a scornit o nouă taxă pe care o vrea aplicată până la sfârșitul acestui an. Se pare că Administrația Fondului pentru Mediu, Ministerul Mediului și Ministerul de Finanțe vor să impună cetățenilor posesori de autoturisme o taxă de mediu reinventată!

Mai deunăzi, șeful AFM, Cornel Brezuică, cel căruia în primăvară i-am cerut demisia pentru incompetență, în loc să gândească proiecte de colectare selectivă, de ecologizare a rampelor de gunoi ilegale care au sufocat România, acum vrea o altă taxă pe capul românului: noua taxă de mediu pentru autoturisme! AFM are nevoie de noi biruri pentru a-și asigura salariile.

Potrivit legislației, 10% din veniturile AFM se duc pe salarii, deci taxe consistente, salarii mai mari!”

“PNL nu poate fi de acord cu această sarabandă de majorări de prețuri! Am spun și repet și de această dată: românii nu mai pot suporta scumpiri pe bandă rulantă dictate de PSD, un partid care nu se întreabă dacă oamenii mai suportă aceste creșteri! Cetățenii nu mai vor noi taxe pe care PSD promite că le elimină pentru ca mai apoi să le reinventeze, dar mai mari și mai apăsătoare pentru traiul cetățenilor!”, spune Ion Ștefan la finalul declarației.

Foto: Facebook – Ion ȘTEFAN

Afacere mortală cu medicamente. Distribuitorii farma fac profit pe seama bolnavilor incurabili