DEZASTRU în România din cauza inundațiilor: Locuinţe inundate, maşini luate de apă şi reţele publice distruse

Peste 270 de locuinţe au fost inundate, 46 de maşini au fost luate de viitură, iar reţelele de apă, electricitate şi gaz au fost distruse în urma ploilor din judeţul Alba.

Pompierii au lucrat toată noaptea, iar oamenii au primit saci de dormit, apă şi alimente. Raed Arafat gestionează situaţia, informează Mediafax.

Cele mai grave situaţii sunt în comunele Pianu, Săsciori şi Săliştea. În Pianu, 18 persoane au fost salvate de către pompierii ISU Alba, s-a evacuat apa din două locuinţe inundate, 140 de locuinţe au fost afectate, patru kilometri de străzi au fost colmatate şi parţial distruse, 10 autoturisme şi două remorci au fost luate de viitură, un drum judeţean a fost afectat, la fel şi reţeaua de apă potabilă, reţeaua de electricitate, reţeaua de gaz metan au fost afectate. Au fost inundate 190 de curţi, 30 de fântâni şi 200 de hectare de terenuri agricole.

În comuna Săliştea, apa a fost evacuată din 15 gospodării inundate, alte 100 fiind afectate. Şase maşini au fost luate de ape, iar reţelele de apă, electricitate şi gaz metan au fost afectate.

De asemenea, în comuna Săsciori, localitatea Răchita, şase persoane au fost salvate de către personal ISU, s-a evacuat apa din două gospodării, alte 34 au fost inundate, la fel ca şi o pensiune turistică.

Un număr de 30 de autoturisme au fost luate de viitură, 10 stâlpi de electricitate au fost distruşi, iar un drum judeţean este afectat pe şapte tronsoane. Un pod, reţeaua de apă potabilă, reţeaua de electricitate şi cea de gaz metan sunt afectate.

Totodată, în localitatea Sebeşel, s-a evacuat apa din şapte gospodării inundate şi au fost afectate reţelele de apă potabilă, electricitate şi de gaz metan.

Pentru gestionarea situaţiei, la fata locului este secretarul de stat Raed Arafat, precum şi autorităţile locale. Cetăţenii au primit mesaj prin RO-ALERT.

Potrivit ISU Alba, în zona Răchita există un stoc asigurat de Crucea Roşie, care a dus persoanelor sinistrate 50 de saltele, 100 de saci de dormit, 100 de pături, apă, lapte şi îmbrăcăminte pentru aproximativ 70 de copii.

Judeţul Alba s-a aflat sub cod portocaliu de ploi şi cod portocaliu de inundaţii în cursul zilei de sâmbătă.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?