Skip to content

Dezastru rutier lângă BUDAPESTA. Nouă români și-au pierdut viața după ce un microbuz a intrat într-un camion

Astăzi, 22 mai, un grav accident rutier s-a produs în apropiere de Budapesta.  Un microbuz care venea din Slovenia și se îndrepta către România s-a lovit de un camion după ce s-a angajat într-o depășire pe un drum de lângă Budapesta.

Nouă români, două femei și șapte bărbați, au murit în urma accidentului, iar în ceea ce privește restul victimelor există indicii că și acestea ar fi de cetățenie română, se arată în comunicatul MAE.

„Procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului”, arată oficialii MAE.

Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

De asemenea, Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE pentru preluarea tuturor solicitărilor de asistență din partea familiilor.

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie, acordând asistență consulară inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.