DIICOT a clasat dosarul de înaltă trădare a premierului Vasilica Dăncilă

Procurorii DIICOT au anunțat vineri, 28 septembrie, că au decis să claseze cauza penală în care premierul Vasilica Dăncilă era acuzată de mai multe infracțiuni, cea mai importantă fiind cea de înaltă trădare.

Vasilica Dăncilă a mai fost acuzată de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea națională, de uzurpare a funcției, de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, și de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Anchetatorii au hotărât că faptele nu există. Plângerea împotriva premierului Dăncilă și a lui Liviu Dragnea a fost depusă la parchet în mai 2018 de către Ludovic Orban, președintele PNL, în timpul scandalului iscat de mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Decizia mutării ambasadei s-a făcut fără consultarea președintelui Iohannis, împotriva unor rezoluții ONU și a politicii externe a Uniunii Europene. România este singurul stat membru UE care a anunțat că va muta sediul ambasadei.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA