Skip to content

Doi olandezi, prinși la frontieră cu 84 de kg de heroină

Politiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației au depistat doi cetățeni olandezi, un barbat și o femeie, care au introdus ilegal în țară, din Ucraina, peste 84 de kg de heroină.

Pe numele celor doi olandezi, H. H. și K. E. N.,  fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore.

În data de 04.03.2019, ora 09.30, la P.T.F. Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-au prezentat pentru a intra în tară, călătorind cu un autoturism marca Renault Sport GT, înmatriculat în Germania, doi cetățeni olandezi, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 29, respectiv 44 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că autoturismul este prevăzut cu un loc special amenajat format prin dublarea porţiunii de şasiu pe suprafaţa aferentă zonei locurilor din faţă ale autoturismului, compartiment realizat prin sudarea de foi de tablă, cu acces din interiorul autoturismului, pe sub scaunului pasagerului din dreapta faţă.

În spaţiul special amenajat au fost găsite 167 de pachete care conțineau o substanță de culoare maronie-gălbuie, presupusă a fi din categoria drogurilor de mare risc.

Întreaga cantitate de substanță, în greutate totală de 84,3 kg, a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi trimisă spre analiză la laboratorul de specialitate, iar în urma expertizei s-a stabilit faptul că substanța este heroină.

Procurorul de caz din cadrul  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele celor două persoane, informează Poliția de Frontieră Română.

Pe 5 martie 2019, cei doi olandezi vor fi prezentați Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.