Skip to content

Doi prezentatori TV, urmăriți penal de DIICOT pentru două țigări cu marijuana

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat astăzi, 11 octombrie 2018, că Emanuela Zeicescu și Claudiu Constantin Popa sunt urmăriți penal pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

Emanuela (Emma) Zeicescu, prezentatoarea emisiunii „Perfect Imperfect” de la TVR, a mai lucrat la OTV, Național TV, Antena 1, Realitatea TV, Digi24. Claudiu Popa este prezentatorul emisiunii „Newsroom” de la Realitatea TV. Emma Zeicescu și Claudiu Popa au împreună un copil, cei doi despărțindu-se la începutul anului 2018 după o relație de șase ani. Ei ar fi deținut cele două țigări când se aflau la Summer Well Festival care are loc pe Domeniul Stirbey din Buftea.

„Prin ordonanţa din data de  02.10.2018, procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus  efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin.  În fapt s-a reţinut că  la data de 11.08.2018,  în timp ce se aflau pe raza localităţii Buftea, la intrarea în spațiul unde se desfășura un festival de muzică, suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept,  droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două țigarete confecționate artizanal ce conțineau cannabis în amestec cu tutun”, se arată în comunicatul DIICOT.

Dosarul în care cei doi sunt anchetați a fost înregistrat la data de 21 august 2018. Cu patru zile mai devreme, Claudiu Popa declara în emisiunea lui: „Colegi jurnaliști de la alte instituții de presă m-au contactat pentru a cere o declarație la o presupusă implicare a mea într-un incident în care mai multor persoane pe care le cunosc, dar care nu-mi sunt apropiate, care nu-mi sunt prietene, le-au fost reținute de oamenii legii țigări suspecte că ar conține substanțe interzise de lege. Imediat cum am aflat de la colegii de presă de aceste zvonuri am dat patru telefoane: două la instituțiile abilitate în Combatarea Crimei Organizate și Antidrog, unul la conducerea acestei instituții la care sunt angajat și un telefon avocatului meu. Am fost informat de instituțiile statului că pe numele meu nu există vreo sesizare, plângere, dosar de cercetare ori alt document oficial”.