Skip to content

Doi români au fost reținuți în Florida pentru infracțiuni informatice

Cei doi români arestați au fost arestați sâmbătă, 5 mai, în jurul orei 8.00 dimineața, și au fost închiși în penitenciarul din Okaloosa, statul Florida (SUA).

Potrivit presei americane, românii obișnuiau să călătorească în diferite state și să instaleze dispozitive de skimming la bancomatele unor bănci.

Viorel Naboiu, de 43 de ani, și Florin Bersanu, de 31, sunt acuzați de posesie de dispozitive de skimming și fraude bancare.

Viorel Naboiu și Florin Bersanu

Când au fost arestați infractorii se aflau la bordul unei mașini Toyota Corolla cu numere de înmatriculare ale statului Georgia. La arestarea lor au contribuit imaginile filmate de o cameră de supraveghere de la un bancomat Eglin Federal Credit Union.

Anchetatorii au efectuat percheziții în camera de hotel în care erau cazații românii și în mașina utilizată de aceștia, găsind mai multe dovezi ale activității lor infracționale.

Unul dintre bărbați a declarat că a fost plătit să monteze dispozitivele electronice la ATM-uri.

Dispozitivele de skimming copiază numerele și codurile pin ale cardurilor bancare, acestea fiind folosite apoi pentru retragerea de numerar sau la cumpărături online.

Anchetatorii au colaborat cu FBI pentru prinderea infractorilor din România.

Fraude informatice, comise de o bandă de români în SUA

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!