Doi români au murit în Austria după ce au căzut dintr-o telecabină

Doi tineri din Maramureş şi-au găsit sfârşitul într-o pădure din satul Winklsagritz, comuna Grosskirchheim, din Austria.

Cei doi se aflau într-o telecabină care transporta lemne deasupra unei prăpăstii, când au căzut şi au decedat pe loc.

Echipele de salvare nu au mai putut să facă nimic pentru tineri, chiar dacă la faţa locului a fost solicitată şi intervenţia unui elicopter.

Potrivit publicaţiei Kleine Zeitung, citată de Adevărul, incidentul s-a petrecut joi, 12 septembrie, când Nicolae Corjuc (21 ani) şi Vasile Ioan Volosin (29 ani) lucrau la curăţarea unei zone de pădure care a fost grav afectată de o furtună.

Din motive neelucidate deocamdată, cei doi români au căzut din telecabină, iar trupurile lor au fost recuperate la câteva ore de la tragedie.

Circa 70 de membri ale echipelor de salvare au fost mobilizaţi pentru a recupera corpurile neînsufleţite ale românilor, în timp ce un elicopter a aterizat la locul accidentului pentru a-i transporta la spital.

Anchetatorii investighează acum mai multe piste. Ei nu exclud varianta ca incidentul să fi avut loc din cauza vitezei cu care aparatul, controlat tot de un român în vârstă de 28 de ani, circula deasupra prăpastiei sau dacă tinerii români au căzut în mod accidental.

În Grosskirchheim şi Mörtschach aproximativ 60 de români şi bosniaci lucrează în prezent la pădure. Anul trecut, un alt maramureşean şi-a pierdut viaţa în aceeaşi zonă.

Trupurile celor doi tineri urmează să fie repatriate, slujba de înmormântare urmând a avea loc în localitatea natală, cătunul Uloha, comuna Poienile de Sub Munte.

AUSTRIA: Un șofer român de TIR a făcut stop cardiac în timp ce era la volan pe autostradă

Trei ani cu suspendare și 1.100.000 de euro confiscați austriacului care a recunoscut că a dat mită unor oficiali români

AUSTRIA: Un român a trăit neobservat în Prater timp de opt ani

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?