Doi români, prinși la frontieră cu mașini căutate de autoritățile din Anglia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele și Borș au depistat două autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie.

Joi, 1 august, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Turnu Măgurele – judeţul Teleorman s-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român V.A., în vârstă de 29 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi, fabricat în anul 2014.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în anul 2018.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul de la un alt cetățean român și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 100.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului P.F. Turnu Măgurele până la finalizarea cercetărilor.

În aceeași dată, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș au descoperit un autoturism marca BMW, model X6, în valoare de 15.000 de euro, căutat de autorităţile din Marea Britanie, alerta fiind emisă în urmă cu o lună.

În data de 01.08.2019, în jurul orei 07.20, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român M.D., în vârstă de 56 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară marca Mercedes Benz și remorcă marca Kassbohrer,  ambele înmatriculate în România. Acesta transporta, pe platformă, un autoturism marca BMW X6, înmatriculat în Marea Britanie, fabricat în 2009.

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul de pe platformă figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în urmă cu o lună de zile.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a fost angajat în calitate de şofer pentru a transporta autoturismul și nu ştia că acesta este căutat de autorităţi.

Mijlocul de transport, în valoare de 15.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F Borș, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Autoturism căutat de autoritățile din Germania și Spania, depistat la frontieră

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA