Skip to content

Dragnea s-a întâlnit cu șeful PSD din Muntenegru. Acesta a plătit din bani publici întâlniri de partid

Liviu Dragnea s-a întâlnit luni, 10 decembrie 2018, la Camera Deputaților cu Ivan Brajović, preşedintele Parlamentului din Muntenegru.

Brajović este unul dintre fondatorii și președintele Partidului Social Democrat din Muntenegru.

El a fost ministrul de Interne, dar și al Transporturilor din Muntenegru, mandat în care instituția a plătit în 2016 două facturi, în total 1.000 de euro, pentru un congres al PSD la Ramada Hotel din capitala Podgorița.

Podgorița, nu Priștina, cum a gafat Vasilica Dăncilă în timpul unei vizite oficiale în Muntenegru, încurcând capitalele.

Scandalul legat de facturi a dus la concedierea directorului de vânzări al Ramada, Patricija Pobrić.

Ea a fost cea care, folosind legea avertizorului public, a trimis facturile unui membru al Parlamentului muntenegrean atrăgând astfel atenția asupra folosirii banilor publici pentru evenimente de partid.

În momentul scandalului, Ramada Hotel din Podgorița era deținut de o firmă locală care la rându-i aparținea unui consorțiu turcesc.

Hotel Ramada face parte din Mall of Muntenegru, un proiect finanțat în sistem de parteneriat public – privat în care investitorul privat era chiar firma care deținea hotelul, conform informației apărute pe site-ul Coaliției avertizorilor publici din Europa de Sud-Est.

Întâlnirea dintre șefii PSD din cele două țări a reprezentat „un excelent prilej de a analiza evoluţiile şi stadiul relaţiilor bilaterale, accentuând, în acelaşi timp, similaritatea poziţionărilor celor două ţări pe teme de interes european şi global, în cadrul formatelor de cooperare NATO şi la nivel european.”

Excelent limbaj de lemn.

„De asemenea, în cadrul discuţiei au fost identificate noi formate de colaborare – la nivelul administraţiilor locale, în domeniul educaţiei sau al culturii”, se mai arată în comunicatul afișat pe site-ul Camerei Deputaților.