Skip to content

Ecaterina Andronescu, pucistă de conjuctură în PSD

După Mitingul Diasporei, senatoarea Ecaterina Andronescu, a cerut public ca Liviu Dragnea să plece de la șefia PSD.

Pe 14 august 2018, ea spunea că PSD va pierde guvernarea dacă Dragnea nu pleacă și că țara, dar și partidul se îndreaptă vertiginos spre un dezastru major.

„Urgenţa şi dramatismul acestor zile fierbinţi de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca ţară şi ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, fac un apel cât se poate de responsabil la toţi colegii factori de decizie în acest moment ai PSD să nu dăm foc ţării şi PSD-ului”

Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD şi în ţară nu este în regulă, s-a mers şi s-a ajuns totuşi prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situaţii critice.”

„Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă”, spunea Andronescu despre Guvernul Dăncilă.

„Pentru binele României şi pentru binele PSD-ului, preşedintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate şi maturitate şi să facă un act de mare curaj şi demnitate politică şi să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le ştim cu toţii şi nu le voi expune acum.”

Imediat după atacul asupra PSD, mai mulți colegi de partid au făcut-o ca la ușa cortului.

Astăzi, 13 noiembrie, Ecaterina Andronescu a considerat de cuviință să accepte postul de ministru al Educației.

Ea a fost propusă chiar de Vasilica Dăncilă, cea pe care o critica acum trei luni. Astfel, Andronescu devine pentru a patra oară ministru al Educației.

La congresul PSD din 10 martie 2018, Andronescu a candidat pentru funcția de preşedinte executiv împotriva Vasilicăi Dăncilă. A plecat din sală, nemulțumită că nu a fost lăsată să vorbească.

Astă-vară noul ministrul al Educației susținea că nu este de vânzare și nu va accepta o funcție guvernamentală.