EROARE: Un buzoian a primit 440 de amenzi pentru lipsa rovinietei

Ion Dedu stă în comuna Gura Teghii, județul Buzău. Are o Dacia 1300 cu numere de înmatriculare BZ 05 TRI.

Timp de șapte ani, între 2010 și 2017, el a primit 440 de amenzi pentru că a circulat fără rovinietă, scrie Adevărul.

A plătit la început amenzile, dar și-a dat seama că undeva există o problemă pentru că nu mai ieșise cu mașina de curte de luni de zile, dar tot primea sancțiuni. Așa că s-a dus la poliție să le conteste.

Polițiștii nu au putut să-l ajute decât cu un sfat: să-și ia doi avocați. Aceștia au contestat amenzile în instanță, dar a și dat vreo 15.000 de lei avocaților.

Rămas fără bani, a început să fie și executat silit. Până la urmă și-a mai luat un avocat.

Acesta a lămurit misterul amenzilor. Un alt buzoian îi crea problemele. Omul are un autoturism Dacia Logan cu număr de înmatriculare BZ 05 TRL.

Din motive necunoscute, partea de jos a literei L s-a șters și astfel numărul devenise TRI.

Proprietarul mașinii BZ 05 TRL luase o amendă și în Germania, unde în imaginile surprinse de camerele de luat vederi se vede clar chipul conducătorului, și aceasta a fost o altă probă la dosar.

Poliția a făcut o percheziție la domiciliul acestuia, au confiscat numerele, dar au realizat că bărbatul avea plătită rovinieta, deci nu căutase să facă ceva ilegal.

Cele 440 de amenzi sunt în valoare de peste 50.000 de lei, iar avocatul lui Ion Dedu a declarat, conform Adevărul, că va acționa în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fosta CNADNR.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!