Facebook își cere scuze că a încercat să ascundă ororile HOLOCAUSTULUI

Facebook a cenzurat fotografii cu victimele Holocaustului considerându-le imagini nud. Pe 27 ianuarie a fost Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului și un utilizator al rețelei de socializare a postat într-un video imagini din lagărul de la Auschwitz.

”Aceasă postare a fost ștearsă întrucât încalcă standardele comunității noastre privind imaginile nud”, este mesajul trimis utilizatorului de către cei de la Facebook. În imaginile postate, care arată atrocitățile din lagărele de concentrare, se văd corpurile unor adulți și copii lăsați să moară de foame care circulă de zeci de ani în toată lumea.

Post Auschwitz

Utilizatorul a cerut explicații și spune că rețeaua de socializare ascunde faptele care s-au întâmplat în lagărele naziste de exterminare prin faptul că nu permite aceste postări. În urma reclamației, Facebook și-a schimbat opinia. ”Este vorba de o eroare, ne cerem scuze. Un membru al echipei noastre a șters în mod accidental conținutul pe care l-ai publicat. Este vorba de o eroare și ne cerem mari scuze. Am repostat conținutul, acum trebuie să fie vizibil”.

În septembrie 2016, rețeaua de socializare a mai șters o celebră fotografie din 1972 care arată consecințele bombardamentelor din timpul războiului din Vietnam. Fotograful, câștigător al Premiului Pulitzer pentru această imagine, surprinsese o fetiță vietnameză fugind dezbrăcată și arsă de napalm. Scriitorului norvegian Tom Egeland, care postase fotografia, i-a fost suspendat contul, ceea ce a dus la o dispută între Norvegia și colosul american.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *