Falși agricultori din Iași, doi spanioli și doi italieni, cultivau marijuana

Patru investitori străini au cumpărat în urmă cu ceva timp un teren agricol în comuna Mironeasa din județul Iași. Pe o suprafață de 800 de m au amenajat mai multe solarii unde au spus că vor cultiva legume, iar producția va merge la export.

Activitatea în aceste solarii a dat de bănuit poliției, așa că locul a fost monitorizat câteva luni de zile și au aflat că străinii cultivau de fapt marijuana. Presupușii agricultori nu s-au bucurat de iarba pe care au crescut-o cu atât efort.

Pe 26 septembrie 2018, chiar de ziua recoltei, ofițerii de la Crimă Organizată au descins la serele de la Mironeasa unde peste 2.000 de plante erau culese.

Spaniolii Suarez Manuel Villarrubia, Gonzalez Angel Vargas și italienii Tommaso Nicolato, Luigi Vono închiriaseră în comuna Miroslava, lângă Iași și la aproape 35 de km de sere, un imobil în care depozitau produsul finit, în special muguri de cannabis.

Anchetatorii DIICOT au găsit la serele de la Mironeasa aparatură performantă de creștere a acestor plante precum și ustensile pentru recoltarea și ulterior prelucrarea plantelor. Drogurile erau ascunse în doze de aluminiu și apoi în lăzi frigorifice pentru a nu atrage atenția.

Cei patru agricultori nu aveau de gând să-și valorifice marfa în România, susțin procurorii, drogurile fiind destinate exclusiv exportului.

Foto: BZI

În urma perchezițiilor efectuate s-a ridicat în vederea cercetărilor cantitatea de aproximativ 52 kg de muguri de canabis și 656 grame de rezină de canabis. Au mai fost confiscate sume de bani, echipamentele folosite pentru creșterea și prelucrarea culturii de canabis, telefoane mobile, cântare electronice, semințe, precum și substanțe utilizate la fertilizarea și tratarea culturii.

Cei patru cultivatori de iarbă au fost duși la Tribunalul Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de droguri de risc și joi seara, 27 septembrie, judecătorii au admis cererea procurorilor.

Cultivatorii de iarbă Suarez Manuel Villarrubia, Gonzalez Angel Vargas, Tommaso Nicolato și Luigi Vono au fost arestați pentru o perioadă de 30 de zile.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?