Skip to content

FBI: 1.000.000 de dolari recompensă pentru prinderea unui român

Nicolae Popescu are 38 de ani și s-a născut în Alexandria. Este căutat de FBI pentru că ar fi vândut pe eBay autoturisme inexistente, reușind să strângă astfel 3.000.000 de dolari.

Popescu este acuzat că punea anunțuri pe eBay și pe alte site-uri de profil cu imagini ale unor mașini care de fapt nu existau în realitate și chiar emitea facturi false naivilor care le cumpărau.

Autoritățile americane îl acuză de complicitate la comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals şi uz de fals în acte şi trafic cu mărci înregistrate false.

Pretinzând a fi vânzător, Popescu și partenerii săi, negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii vânzarea mașinilor.

Banii erau livrați în conturi deschise în SUA sub identități false. Pentru a deschide aceste conturi foloseau paşapoarte false făcute în Europa de către alţi infractori.

Când victimele virau banii în contul indicat în facturile frauduloase, infractorul căruia îi aparţinea acel cont era înştiinţat, retrăgând apoi sumele depuse de cumpărător şi, pe baza unor instrucţiuni primite prin e-mail, transfera sumele banii unui alt membru al grupării.

Pe data de 20 decembrie 2012, o instanță din Brooklyn, New York, a emis un mandat de arestare pe numele lui.

Popescu mai este cunoscut și sub alte nume: Niculae Popescu, Nicolae Petrache, Nae Popescu, “Nae”, “Stoichițoiu”.  Are părul șaten, ochi verzi, 1,78 m și 85 de kilograme.

Departamentul de Stat american oferă pentru prinderea românului până la 1.000.000 de dolari pentru orice informație care duce la arestarea sau condamnarea acestuia.

Orice informație legată de acest caz poate fi trimisă oricărei ambasade sau consulat SUA din lume, sau biroului local al FBI. Puteți suna gratuit 1-800-CALL-FBI (1-800-225-5324) sau trimite informații online pe: tips.fbi.gov.

Un român căutat de FBI a apărut într-un film cu Ben Affleck