Skip to content

„Finanțe” și „Moldoveanu” din Drobeta-Turnu Severin, arestați pentru trafic de droguri

Judecătorii Tribunalului Mehedinți au decis în data de 2 martie 2020 arestarea a trei bărbați acuzați de trafic de droguri.

Cocaina și cannabisul au fost introduse în țară la sfârșitul lunii ianuarie 2020 prin punctul de trecere a frontierei de la Nădlac.

În data de 27 ianuarie 2020, Ionuț Buda a introdus în România droguri pe care le-a predat lui Ioan Viorel Tudose zis „Moldoveanu” și lui Bogdan Mihai Presură zis „Finanțe” în parcarea unui restaurant din municipiul Drobeta-Turnu Severin, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Ioan Viorel Tudose poreclit „Moldoveanu”

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în data de 1 martie 2020, cei trei au fost prinși în flagrant când Buda preda celor doi în parcarea aceluiași restaurant un alt colet care conținea 250 de grame de cocaină și 102 grame de cannabis.

Stupefiantele urmau să fie comercializate consumatorilor din județul Mehedinți.

În urma flagrantului, procurorii i-au reținut pe cei trei pentru 24 de ore pentru săvârșirea mai multor infracțiuni legate de droguri.

Au fost efectuate cinci percheziții domiciliare în Drobeta-Turnu Severin, în urma cărora au fost ridicate sumele de 5.400 de lei și 450 de euro, două cântare electronice, un laptop, un card de memorie, 11 telefoane mobile și cartele SIM, precum și materiale pirotehnice.

A doua zi, pe 2 martie 2020, cei trei au fost duși la instanță împreună cu o femeie cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Judecătorii tribunalului Mehedinți au decis arestarea lui Ionuț Buda, lui Viorel „Moldoveanu” și Bogdan „Finanțe”, iar pentru Lavinia Veronica Costreie au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cât timp se află sub control judiciar nu are voie să părăsească orașul, să ia legătura cu ceilalți inculpați și cu alte nouă persoane, printre acestea fiind și soția lui „Moldoveanu”.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Atât „Moldoveanu”, cât și „Finanțe” sunt menționați ca martori într-un dosar în care trei bărbați din Drobeta-Turnu Severin care au fost condamnați de Tribunalul Mehedinți în noiembrie 2019 pentru trafic de droguri.

Cele peste patru kilograme de cannabis, 100 grame de cocaină și pastile de ecstasy au fost trimise în 2017 din Spania ascunse în colete.

Parchetul și cei trei inculpați din acest dosar au depus apel care se judecă la Curtea de Apel Craiova.

Unul dintre acești condamnați, Claudiu Oldi Lorin, a declarat că pachetul din Spania ar fi avut destinatar final pe Viorel „Moldoveanu”, nașul fiul său.

„Moldoveanu” a declarat în schimb că nu știe nimic despre transportul de droguri din Spania.

Potrivit unui raport al Agenției Naționale Antidrog în anul 2019 în Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), confiscările de droguri au înregistrat o scădere a numărului de capturi semnificative şi a cantităţii de droguri confiscate în kilograme.

Au fost realizate șapte capturi semnificative (faţă de 12 în anul 2017) şi 13,58 kg (faţă de 736,18 în anul 2017) şi 960 comprimate.

Cele mai traficate droguri au fost cannabis, cocaină și o captură de oxicodonă.

ARGENTINA: Trei persoane, arestate la cererea SUA. Importau medicamente din România

Un traficant de droguri din Uricani și un proxenet din Avrig, arestați pentru un asasinat comis în Spania

Ani grei de închisoare pentru tânăr român care a ucis un pizzar italian într-o afacere cu droguri