Firmă de pază din Olt, amendată de ITM cu 200.000 de lei

O firmă de pază şi protecţie a fost sancţionată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt cu amenda maximă, de 200.000 lei, după ce reprezentanţii instituţiei au depistat, în luna aprilie, 15 angajaţi ai acesteia fără forme legale, informează Agerpres.

Potrivit şefului ITM Olt, Cristian Ungureanu, firma de pază care folosea munca a 15 angajaţi fără a le fi încheiat acestora contracte în formă scrisă a mai fost sancţionată şi în trecut pentru acelaşi tip de deficienţe.

ITM Olt a identificat în luna aprilie 21 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată în cadrul a trei firme. Cei trei angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 320.000 lei, potrivit unui comunicat al instituţiei remis luni presei.

În timpul controalelor desfăşurate în luna aprilie la angajatorii din judeţ, ITM Olt a constatat şi alte deficienţe: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal şi a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, a contractelor individuale de muncă şi a modificărilor acestora; neacordarea şi neverificarea folosirii echipamentului individual de protecţie; neefectuarea controlului medical periodic.

Tot în luna aprilie, în urma unor evenimente de muncă, opt angajaţi au avut incapacitate temporară de a lucra.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA